2 boyutlu Taşıma (2D Translation)


Yazan : Şadi Evren ŞEKER

Bu işlemin amacı bir şekli mevcut konumundan bozulmadan farklı bir konuma taşımaktır. 2 boyulu aşağıdaki doğruyu ele alalım:

Yukaıdaki şekilde başlangıç noktası olan noktanın (x,y) koordinatlarından (x’,y’) koordinatlarına taşınması tasvir edilmiştir.

Bu işlemi basitçe aşağıdaki denklemle yazabiliriz:

x’ = x + Δx

y’ = y + Δy

Yukarıdaki bu gösterime ilave olarak P(x,y) ve P’(x’,y’) olarak ifade edilirse taşıma işlemi:

P’ = P + Δ

matrisleri ile gösterilebilir. Bu durumda matrisler sırasıyla aşağıdaki şekildedir:

P = [ x, y]

Δ = [Δx, Δy]

P’ = [x', y']


« OpenGL ile menülerin tasarımı   |   2 Boyutlu Şekil Dönüşümleri (2D Transformations) »



Yorumlar

Kullanıcı girişi yaparak ya da zorunlu olan * alanlarını doldurarak yorum yapabilirsiniz.

İsminiz *

Email adresiniz *

Web siteniz

Mesajınızı buraya yazabilirsiniz:

Bu Yazı Hakkında

Bilgisayar Kavramları üzerinde şu anda okumakta olduğunuz '2 boyutlu Taşıma (2D Translation)' isimli yazı 04 Nov 2008 tarihinde, saat: 00:24 'de Şadi Evren ŞEKER tarafından gönderilmiş, toplam 574 defa okunmuştur.

Benzer yazıları Bilgisayar Grafiği (Computer Graphics) kategorilerinden okuyabilirsiniz. Yazar ile irtibat kurmak için email gönderebilirsiniz. Yazıya yorum yapabilir ya da yapılan yorumları RSS 2.0 ile takibe alabilirsiniz.


Yazarın Kitabı

Bu yazının yazarı Şadi Evren ŞEKER'in son çıkan kitabı "Programlama ve Veri Yapılarına giriş (C, C++ ve JAVA ile)" hakkında bilgi almak için Buraya tıklayabilirsiniz.
Eklenen Son Yazılar
Yapılan Son Yorumlar
Yakın Yazılar
Bağlantılar